Newsfeed

Weeping Bong Band: Musiserer døgnet rundt?

Weeping Bong Band - Weeping Bong Band

Det er vel heller sjeldent at såkalte superband forekommer i undergrunnen, men Weeping Bong Band er et eksempel på at det er mulig! Clark Griffin, Wednesday Knudsen og PG Six er de som utgjør bandet, og de er også med i utallige andre band og har alle soloprosjekter. Rimelig kjente i undergrunnen altså, og med Weeping Bong Band spiller de den musikken de elsker. Nå er trioen ute med sin selvtitulert debut skive.

Dette er høykvalitets instrumental hippie musikk fra toppen av Pioneer Valley. Det er rikelig med ufattelig psykedelisk gitarer, drapert med overtoner som får deg til å å få visjoner av tider med sentralstimulerende midler. Det er definitivt musikk med følere tilbake til da bruken av marihuana hadde sin storhetstid. Mystisk, suggererende, fascinerende og det er musikk det er lett å like og som er gøy å høre på.

Weeping Bongo  Band byr på improviserte basslinjer som Amon Duul og Ash Ra Temple på sitt beste, og sklidende tempo og dundrende gitar fuzz drone toner, og mye, mye mer. Noen Facebook side byr ikke WBB på, og årsaken er kanskje at de musiserer døgnet rundt, og ikke har tid til sosiale medier?

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*