Newsfeed

Galasphere 347: Epic widescreen music

Galasphere 347 - Galasphere 347

Musikerne i det nye bandet Galosphere 347 bor spredt og i Oslo, Stockholm og Norwich. Et anglo skandinavisk symfonisk prog rock prosjekt med hint av Canterbury prog. De fire musikerne er dyktige musikere og velkjent navn fra utallige band som de har medvirket i opp gjennom årene. Stephen James Bennett, Ketil Vestrum Einarsen, Jacob Holm-Lupo og Mattias Olsson. Mye musikalsk kompetanse som er samlet her må jeg få si.

Jeg slipper til presseskrivet da det sier mye rett og riktig om dette spennende prosjektet, og slik at de som ikke kan norsk også kan få innsikt av hva Galasphere 347 har å by på.

Galasphere 347 bring epic widescreen scale to their music. Mattias’s powerful and dynamic drumming intertwines with Jacob’s liquid bass and grinding guitars to provide the bedrock for Ketil’s mellifluous flute and Stephen’s lush analogue keyboards and passionate vocals.

The band’s influences are as varied as their geographical locations suggest, from the technical spectacle of progressive rock to the distorted insistence of Krautrock, via the intimacy of the singer-songwriter’s oeuvre. Sensitively mixed by Jacob at Dude Ranch Studios, Sandøya, Norway and mastered by Andy Jackson, best known for his work with Pink Floyd, Galasphere 347’s eponymous debut revels in lyrical passion and performance.

Lyrically, the album is a loose concept about a night out in a city, the anticipation and disappointments, the pleasures and the pain, the love and the loss. The band bring to play their large collection of vintage and mysterious instruments, Mellotrons and Moogs, Oberheims and Korgs, Stratocasters and Les Pauls vie with Stylophones, Glockenspeils and Gizmotrons to create a distinctive sonic landscape punctuated with wild guitars, flute and Moog and fuzzed organ solos.

Galasphere 347’s self-titled debut album is like a progressive rock cruise in outer space—with Stephen James Bennett at the helm. An amalgamation of the four band members’ collective musical past stewed together in an intergalactic recording studio, the album features three songs, clocking in at forty minutes. Just about enough time to reach Jupiter at the speed of light.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*