Newsfeed

Marduk: Knallhard jobbing

Marduk - Viktoria

28 år med leveranser av ekte black metal er en prestasjon i seg selv. Bak den bragden står Norrköping bandet Marduk som nå er ute med ny skive i form av Viktoria. Den skiva er nummer 14 i kronologien, og det er jo en klar indikasjon på et band som jobber knallhardt. I tillegg så har svenskene leverte diverse split skiver, EP-er, singler, samlere osv.

Marduk er et veteranband som nevnt, og et av de mest populære utøverne av ekstrem metal. Karrieren deres kan deles inn i tre perioder. De tre første skivene og delvis den fjerde var old school og med mørke undertoner. Neste periode kalles The Legion æraen og da med utvikling av en artilleri aktig stil. Så kom Moruus æraen med nedtoning av black beats galskapen og en mer dynamisk låtskrivning med innlemmelse av funeral metal elementer.

Den nye skiva bygger videre på Moruus konseptet og utvikler det med variert tempo og med riffingen smurt med melodiske elementer. Et par av låtene er svært ulikt noe vi har hørt fra Marduk noen gang! Noen av låtene bygger seg opp mot klimaks på en avslappet og eksentrisk måte. Spennende som alltid med eksperimentering. Det er hint fra den svenske black metal riffing som hos Watain i musikken til Marduk denne gang.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7073 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*