Newsfeed

Attalla: Sludge som egentlig bare er vanlig doom

Attalla - Attalla

Det er nok av band som kombinerer sludge og doom med hverandre. Det er bare naturlig siden sludge i sin reneste form er praktisk talt en form for doom, men få sludgeband har begge føttene så godt plantet i tradisjonell doom som amerikanske Attalla. Attalla er veldig klart og tydelig inspirert av Black Sabbath og den gamle 70-tallssoundet.

Mye av musikken er ren doom med alt fra riffene, den fuzzy og blytunge gitartonen, det sakte tempoet og den fjerne vokalen. Musikken er alt det enhver fan av tradisjonell og retro-doom måtte ønske seg fra et album. Det er såpass en stor del av musikken at jeg har problemer å høre noe som helst av hardcore elementene som burde være der hvis dette skal være sludge. Sludge er nevnt som en del av bandets sjangerbeskrivelse i flere kilder, men jeg hører det ikke. Vokalen er for lys og ikke ropende, og utover at de ikke er redde for å sette opp tempoet her og der, så er det lite som minner om verken sludge eller hardcore. Uansett hvilken andre sjangre man måtte legge til Attalla sitt selvtitulerte album, så kan man høre at det er høykvalitets doom.

https://www.youtube.com/watch?v=LN-gw5v6jUg

Albumet ligger akkurat i underkant av en halvtime, så det er ikke noe spesielt langt album i den forstand, men til gjengjeld er det absolutt snakk om kvalitet over kvantitet. Digger du seig og tung musikk, enten det er doom, stoner eller sludge, så har du all grunn til å høre på dette albumet. Du kan høre det gratis på deres Bandcamp, samt bestille det der på både CD, Vinyl og kassett. Dette er et band som fortjener flere fans.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

  • Frossen
4

Sammendrag

Enten dette er sludge eller doom, så er det tunge saker.

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*