Newsfeed

Southern Empire: Goliath`s Moon = Smash

Southern Empire - Civilisation

Sean Timms fra bandet Unitopia var den kreative kraften der, og når han kommer med nytt band så kan det være smart å få med seg hva de har å by på. Det nye bandet heter Southern Empire og de har sluppet en selvtitulerte debut. Nå er kvintetten fra Adelaide i Kengurulandet klar med ny skive, Civilisation.

Sean Timms sier at det alltid er spennende med ny skive, og Civilisation er spesiell. Årsaken er at for første gang har andre enn Timms selv skrevet en låt! Skiva sin åpningslåt Goliath`s Moon er skrevet av Southern Empire sin gitarist Cam Blokland. Den låten er en smash sier Timms.

Crossroads er en låt Timms skrev sammen med Mark Trueack i tiden i Uitopia, og den låten kommer på Civilisation i remastret og forbedret utgave. Innocence & Fortune er også en remastret låt som ble skrevet sammen med velkente steve Unruh i Samurai Of Prog sammenheng.

En episk låt inneholder selvsagt den nye skiva, og Cries heter den på Civilisation. Lonely  er en låt som trommeslager Brody Green har bidratt mye til skapelsen av. Samme låt har også de øvrige kommet med verdifulle innspill til. Civilisation  er i høy grad et skive som bandet i plenum har tilvirket. Verdt å merke seg er det at alle fem musikerne i bandet faktisk kan synge virkelig bra.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*