Newsfeed

Reptiel: Tribal psych

Reptiel - The Planet Of Progkp

Reptiler er nødvendige dyr i naturen for å opprettholde balansen, men jeg synes de fleste er enkle og liker de slett ikke. Et reptiel liker jeg likevel, og det er det amerikanske bandet Reptiel. De spiller en særegen psykedelisk indie prog og er aktuelle med skiva The Planet Of Progkp. Den skiva er en oppfølger til den fantasydrenerte skiva Hobbitozz … A Land That Never Was. Den nye skiva er Reptiel sin fjerde, og den andre i en serie av skiver som omhandler psykedelisk sci-fi/fantasy rock.

San Francisco er hjemstedet til bandet Reptiel, og det er jo en by med en og annen eksentrisk person for å si det mildt. Yacht Psych kaller bandet musikken sin. I sin tid ble Reptiel til med musikere fra sære men artige band som Thee Druggles, Thee More Shallows, og kult rockerne The Cubby Creatures. Reptiel er definitivt originale, men på en tiltalende måte uten at det virker påtatt og kunstig. En beskrivelse av musikken er denne, tribal psych inspired by fantasy, arcane harmony/imagery and modernist/eclectic collaboration. They also rock quite substantially!

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*