Newsfeed

Æolian: Taust vitne

Æolian - Silent Witness

Mallorca er kjent som en solfylt turistmagnet, og at de to l-ene skal uttales som en j om vi skal yte det spanske språk rettferdighet. Øya byr også på et melodisk death metal band som nå kommer med sin debutskive. Æolian har også elementer av black metal, folk metal, death metal, thrash metal i musikken sin. Mye av nspirasjon til musikken til den spanske kvintetten er fra den frodige naturen på Mallorca.

Tekstene er om frykten for å ødelegge det naturlige mangfoldet i naturen og den trusselen mange mennesker utgjør mot å bevare naturen. Debutskiva heter Silent Witness, og den tittelen henspeiler seg på at naturen selvsagt bare kan være et taust vitne til enkelte mennesker sin hensynsløse atferd mot naturen.

Silent Witness er produsert av  Miguel A. Riutort kjent for sitt svært vellykkede arbeid med The Unity, Cryptopsy, The Agonist og Hirax. Coverkunsten på skiva er i verdensklasse og den har Kilian Eng stått for. Eng er konseptkunstner for Disney, HBO, Marvel, Red Bull, Sony, The New York Times etc.). Gitaristen Raúl Morán var initiativtaker til bandet for to år siden, og han har en fortid i band som Helevorn, og Battlehorn. Også vokalisten Dani Pérez har en fortid i Battlehorn.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4500 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*