Newsfeed

Woebegone Obscured: Vibrant mix

Woebegone Obscured - The Forestroamer

Aarhus in Denmark is a vibrant mix of youthful energy and a blast from the past. The band Woebegone Obscured is from Aarhus and have a vibrant mix of old school melodic doom and a massive, bleak and cold atmospheric doom. In these days they releases their third effort The Forestroamer.

The Forestroamer contains five tracks, including three massive anthems. The Memory And The Thought have monolithic riffs, melodic anthemism and deep growls drag the listener in from the very beginning. Soon other types of vocals start to appear, including blackened screams. Bands like Novembers Doom, Saturnus and Swallow The Sun come to mind. Drommefald proves that Woebegone Obscured showcase decades of experience and are creative and humble musicians. Forestroamer in a nice piece of work with plenty of variation and heaps of atmosphere.

The Danes started in 1993 as Rimfrost and was formed by Danny Woe that still play in the band. At the start there where a focus on black metal with doom elements. Over the years the band have evolved and matured. With their third full-length under their arms, they plan to make a huge mark on the doom metal world. The evolution still seems to be going strong as the melodic doom gains elements from modern day post-scene, amongst others.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*