Newsfeed

Mother Bass: Marching forward

Mother Bass – Mother Bass

Nijmegen is famous for a four-day long March which is organized every third week in July. Now is Mother Bass which is a hard rock / alternative rock band from Nijmegen that might march towards glory and fame? Mother Bass has now released their debut that disc is self-titled.

Drummer Roy Veltien (Full Nelson), rock tenor Daan Dekker (Armed Cloud) and bass player Roel Van Erp (Ernest van Aaken Band) had been playing in the Dutch live circuit for several years. Then came the outsider – guitar player and songwriter Friso Woudstra. Suddenly all talents and ingredients were there to start a band that brings everything they like in music together.

Mother Bass plays a hard rock sound that encompasses Zeppelin, King Crimson, Soundgarden and Stone Temple Pilots. When they play their intense live show there are no gimmicks or crowd pleasing, no sing-a-long clichés, no trendy sounds. The band wants musicality, performance, originality and strive to achieve a timeless rock sound.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*