Newsfeed

Frust : With female voices from Bulgaria and Syria

Frust -  Elements

Kremsmuenster in Austria is the hometown for Mario Steiner and his music one-man project Frust. A project initiated of Steiner tiredness of the similarity between many black and post-black metal bands. Frust emerged due to its founder’s necessity to create the music he wanted to listen to.

With a music history that goes all the way back to the end of the 90s, Mario Steiner saw himself being forced to give up on all his music activities due to an anxiety disorder, with Frust being his first release in almost two decades. Probably the music of Frust is for fans of of Alcest and Austere. The four song on the record is called Air, Earth, Water and Fire.

Elements sees Frust mixing traditional chants featuring female voices from Bulgaria and Syria and an ambient-like atmosphere, with traditional black metal. A very exciting and welcomed twist I must admit, and the only flaw is that this is a mini album with four songs clocking in at only 13 minutes approximately.  The good news is that Frust on January next year will return with a full-length record named Recurring Dreams.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*