Newsfeed

Disturbed: Metal band with haunting string section

Disturbed - Immortalized

After a four-year hiatus, Disturbed returned three years ago in impressive fashion. The metal outfit’s sixth studio album kicks off in earnest with a bruising, breakneck title cut that’s lifted by frontman David Draiman’s towering howl: «Let the beast inside now be woken. From there it’s an unforgettable sprint through scorching operatics (The Vengeful One), steamrolling grinds (Fire It Up), and a surprising cover of Simon & Garfunkel’s The Sound Of Silence that features warm, acoustic leads and a haunting string section. 

In 1964, Simon & Garfunkle came with the classic song Sound Of Silence. Since then, many band have made cover versions of the song, and the band Disturbed have done the same on their 2015 record Immortalized. They did it with bravery, and Disturbed comes up with a version that I really enjoy. In addition the song become a massive hit that introduced Disturbed to new audiences.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6691 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*