Newsfeed

Stoned Jesus: Allegory of life

Stoned Jesus - Pilgrim

Stoned Jesus release official video for third single Thessalia from their upcoming album Pilgrims, September 7th via Napalm Records.

In the video, each band member of the Ukrainian trio fights his own battle, cooped up in a small closet with everyday things around them. It’s an, seeing them fighting against the tightness while playing and screaming on their Thessalia. The musicians in Stoned Jesus talk about the single and upcoming tour: «The shortest and the most direct song off the record, it’s also one of the first written for Pilgrims. We’re so much looking forward to play the whole album live, but especially this one»!

The Ukraine trio is Igor Sydorenko on vocals & guitars, Serhij Sljussar on bass, Dmytro Zinchenko on drums. The band now plays a mix of doom metal, psychs stoner and progressive music.

Stoned Jesus is from Ukraine and started around early 2009 as Igor Sydorenko solo project. The first album, First Communion (2010), was total Sabbath/Wizard/Sleep worship, but with second full-length Seven Thunders Roar (2012) the band moved beyond the stoner doom sound. That record was a lot more diverse record, incorporating influences from grunge, psychedelia and even prog rock. Around that time Stoned Jesus also stepped out for touring game up, playing more European tours and eventually becoming the first Ukrainian band ever to perform in South America (that happened in 2016).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*