Newsfeed

The Longing: With book of twisted tales

The Longing – Tales Of Torment Deluxe Edition

Laura Bradly is the founding member, composer and vocalist in the LA progressive band The Longing. Bradly is definite the front person in the band with her charisma and musical skills, and she says that the musicians in the band wanted to give something extra to the fans!

Laura Bradly says, «When we compiled the original album Tales Of Torment last year it was a tough decision to select those precious x14 songs which would make the final album line-up. There were more stories that needed to be told, so we’re gifting fans with this new deluxe edition, which includes an additional x4 tracks. Now I feel the book of twisted tales is complete».

Troubled and anguished, Tales of Torment Deluxe Edition is a storybook of alternative tales, the type of narratives told from the perspective of the wicked witch and the twisted villain….those tormented cruel souls fighting against the injustice inflicted upon them. Catapult yourself into the mind of the wicked stepmother towering over the sweet Cinderella, see things from her point of view; twisted, bleak and macabre – that’s the world of

A bitter-sweet canvass of angst-ridden frustration, Tales of Torment sees Laura Bradley and the band create an epic musical close to masterpiece of hybrid orchestral; layering sharp synths on bed of classical orchestral arrangement, pierced divinely with Bradley’s crystalline vocals. It’s the paradox of the delicate against the aggressive that creates the sheer exquisiteness of this melodic collection.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*