Newsfeed

Nagaarum: Homemade

Nagaarum - Apples

Since the start in 2012 the metal band Nagaarum has with this year’s release Apples delivered 10 album. That is an impressing quantity of music, and the most of the music is fascinating in addition. Nagaarum started out in the beginning as a Ambient/Noise/Electronic metal band but later the music changed to experimental doom/dark ambient/black metal. Nagaarum is a one man band and the themes are often about science, space, nature and mankind.

The Nagaarum is born from the ashes of the band the Pigballoon. The Pigballoon was formed in spring 2008 of one musicians from the band Guilthee. The only member of the band chose to change the name when he decided to applying cult black elements for composing the songs. Then the name Pigballoon lost its reason to be used and Naggarum was the new name.

The first tracks was mostly ambient style. The album Űrerdő is very simple in musical aspect, monotonous and gloomy. It sounds raw, frowzy, or rough. The original idea was that the guitars, bass and the vocals could be handled by other persons, but the problem was solved by Nagaarum’s knee-illness. When his knees started to indicate arthritic symptoms he started to practice bass for the band Guilthee.

He had about one year to reach an acceptable level, and since it was successful he decided that the strings and the vocalization he would handle himself. The titles and the lyrics was English initially but they was translated to Hungarian later, and this method will stay this way. The songs are recorded at home mainly about zero budget for free distribution (digital versions – mp3). All the images, artworks, videos and the homepage are own work as well.

Apples is a natural continuation of Naggarum earlier works with even more ethereal voices and ambience and mysticism than ever before.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*