Newsfeed

Wheel In The Sky: Morbid fascination for immolations and blood sacrifice

Wheel In The Sky – Beyond The Pale

Uppsala is Sweden’s fourth largest city, and from that city comes the band Wheel In The Sky. Beyond The Pale is Wheel In The Sky’s sophomore record, where the Swedish band presents a concept album with darkness and death serving as the primary theme. Featuring a sound pallet of psychedelic rock, Wheel In The Sky provides a death-like sensation, with their overflow of melody and a dark gothic energy. Tracks such as Burn Babylon Burn and The Only Dead Girl In The City holds both epic elements and catchy pop hooks. There is a feel-good vibe and a dense atmosphere over the track Undead Love at the same time as the very spaced out song Far Side of Your Mind shows the dynamic of the Swedish group. 

The band from Uppsala urgent sounds from the far side of your mind in many ways. Not to forget the band’s obsession with mystical and religious imagery, obscured politics and the morbid fascination for immolations and blood sacrifice, trying hard to incorporate it all into a tasteful setting. There is a peaceful sense of death over the album that will be released the 31st of August 2018 via The Sign Records.

Wheel In The Sky includes David Berlin from the hyped Swedish 90´s psych alternative rock band Mother Superior. Beyond the Pale follows the band’s debut album Heading for the Night that was the first release from The Sign Records. Beyond The Pale was recorded during a period of 4 months. Wheel In The Sky was on an impossible quest to combine polar rock opposites. AOR walk hand in hand with Garage Rock, Mike Oldfield caught in a love triangle with Patti Smith and Stevie Nicks, Joy Division and Sniff’n tTe Tears stumbling home together in the dead of night. Uppsala has provided sincere rock acts as In Solitude, Watain and Misery Loves Co in the past.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*