Newsfeed

Wolfen Reloaded: With hitting rhythm section

Wolfen Reloaded – Changing Time

Changing Time, the brand new album from German rock band Wolfen Relaoded is out now and available. After several years of extensive tours and remarkable gigs at the side of Operation: Mindcrime, Thunder and Bonfire, Wolfen Reloaded comes back to the scenes with a solid new chapter that mixes modern and classic rock influences looking at Queensryche, King`s X and Dokken, and shapes a personal and powerful impact characterized by strong guitars and hitting rhythm section that built a proper wall of sound to support the lead voice of an expert singer, Chris Freimoser.

The album opens with Amazing which is a great way to present the band before Promised Land follows. with some great guitar work from Wolfgang Forstner. His solo on this song is one of the highlights of the album. Tomorrow Never Comes and Cyber Nation deliver great bassline by Thomas Rackl supported by nice drumming. The tune I like most is the most progressive track on the album, New Horizon.

Changing Time offer melodic hard rock that probably fans of the classic old band in the genres would find very interesting and intriguing.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*