Newsfeed

Era Capricorne: Scapegoat

Era Capricorne - I Wander Alone

67 minutes of atmospheric and melodic metal is what the band Era Capricorne have to offer the listener. Era Capricorne might be translated into it was the scapegoat.The decision to found a band was made and Era Capricorne was realized, who wanted to create their own music with their very own specific sound. They started writing music in February 2017 and recorded their music during August and December 2017. Finally they released their debut record I Wander Alone.

The band currently consists of 2 musicians. Marina plays all keys and synth, and Alex plays guitars and the bass, and the music is totally instrumental. The band hails from Essen in Germany and there are some very good tracks on I Wander alone. And So I Ascend is my personal favorites of the album, with the hard drums and some heavy bass lines in the bottom and on top it has some nice epic guitar lines. The duo know how to write an instrumental album, as it has an epic style and sound to it.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*