Newsfeed

Makoor: Snapshot of human communication

Makoor – This Will Only Take A Minute

This Will Only Take A Minute has the New York based band Makoor called their new CD. That record contains more than one minute with music, actually approximately 39 minutes. 39 minutes with dynamic and intense artrock with an ominous lyrical missive.

This Will Only Take A Minute is Makoor’s second studio album, is a warning to humanity. From its sixty-second opener, Chapter Zero — a temporal snapshot of human communication — throughout, the narrative touches on issues of social media addiction juxtaposed with growing further apart as individuals, systemic global entropy and finally, reincarnation.

Cast within a wide canvas of art rock textures, the musical journey follows alongside the lyrical path, with driving rhythms and intense distortion, lush strings and stripped down, minimalistic acoustic timbres. At once overly confident and insufferably vulnerable, the story is of both contradiction and convergence, offering an alternative view on the unrelenting cycle we put ourselves through as humans.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*