Newsfeed

Solium Fatalis: A whirlwind of blackened death metal

Solium Fatalis - Genetically Engineered to Enslave

Melodic blackened death metal outfit Soliun Fataltis has announced the upcoming release of Genetically Engineered To Enslave. The band’s fourth album in five years features guest appearances by members of Cryptopsy, Carnivora and Chthe`ilist. The New Hampshire band offer on Genetically Engineered To Enslave deliveries of face-melter metal.

Solium Fatalis brand of extreme metal began with the self-titled independent release of their 2013 full length debut album featuring production by Fredrik Nordstrom (At The Gates, Dimmu Borgir) and stunning artwork by Seth Siro Anton (Exodus, Paradise Lost, Septicflesh). Not ones to sit idle for long, the band quickly released 2015’s The Undying Season which was a clear evolution of the band’s sound.

Genetically Engineered To Enslave features guest vocals by Matt McGachy (Cryptopsy) and Haydee Irizarry (Carnivora) as well as a guest guitar solo by Phil Tougas (First Fragment, Chthe`ilist) and features a concept throughout the record regarding genetic engineering and artificial intelligence.

Solium Fatalis features Jeff DeMarco on bass and vocals, Jim Gregory and Ryan Beevers on guitars and Jeff Saltzman on drums, the alchemy of which has created a whirlwind of blackened death metal that has become an unparalleled dynamic force in studio as well as live on their multiple tours.

Links:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*