Newsfeed

Elysium Sky: Looking into a mirror

Elysium Sky – Echoes From Nowhere

Elysium Sky are an alternative/heavy rock band with progressive elements that recently has released the debut album Echoes From Nowhere. The band is based in Essex and was formed in 2016 by guitarist Jean-Paul Dehavilland. Now the band has a full line up of eclectic songwriters, fronted by vocalis Matt Cottrell, in addition Graham Lemon plays guitars and Paul Hinton plays bass and Alex Sandor Kis is the drummer.

All members of the band is from different personal backgrounds came to meet over the journey that Elysium Sky has taken so far. The progressive atmospheric but gritty heavy rock has been performed live across the U.K. The main influence is from GnR, Alice In Chains, Pink Floyd, Metallica, Iron Maiden, Rammstein.

Elysium delivers often exciting heavy guitars, bone thumping bass, intricate drumming, intriguing and nice melody lines, Elysium Sky’s lyrics are about life experiences, love and loss, fantasies, reflections on life from looking into a mirror, things we all can relate to in everyday life.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*