Newsfeed

Madder Mortem: For thunderous Autumn storms

Madder Mortem - Marrow

Marrow is the seventh album from Madder Mortem, and the record following up Red In Tooth And Claw to years ago. The band also have two successful European tours with fellow Scandinavians Soen. Marrow showcases a hungry band with focus on to develop and experiment. The music on Marrow is heavier than ever, but it`s a complex record with a wide register of genres and expressions.

The music alternates between folk, progressive moments to avant garde, from pretty music and ballads to challenging modernistic tonality and harshness. With Agnete M. Kirkevaag’s dynamic and powerful vocals on top, as always. Lyric wise, the album is about sticking to the essence of yourself. Your ideas, your thoughts, your values. To stay true to your roots – your Marrow.

Their most doomy album to date, and at times both heavier and catchier than it’s predecessor Red In Tooth And Claw, Marrow might for many real music lovers be a perfect album for those thunderous autumn storms coming soon. Marrow is produced by BP M. Kirkevaag & Madder Mortem, mastered by Peter In De Betou at Tailor Maid.

Line-up: Agnete M. Kirkevaag – Vocals, BP M. Kirkevaag – Guitars, percussion and vocals, Anders Langberg – Guitars, Tormod L. Moseng – Bass, Mads Solås – Drums, percussion and vocals

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*