Newsfeed

Those Who Bring The Torture: Sore neck!

Those Who Bring The Torture – Pain Offerings

Who Bring The Torture are a long living Swedish purely death metal band that started as a death/grind hybrid. Pain Offerings is the sixth full-length and a delivery to the devoted fans. While the mere mention of Swedish death metal may instantly usher in thoughts of Entombed/Grave copycats, Those Who Bring The Torture maintain a more timeless feel. If any band works as a comparison, the way that they dive into more melodic, feels quite akin towards that of Hypocrisy.

While they frequently do dip into some driving tempos, such as the ending of the monstrous Endquester or frantic yet melodic Enter The Damned, the epic scale and grooves kick in for cuts like Reality – Worst Show Ever and title track. It’s catchy, it works, and it’s certainly going to leave many with a sore neck. With a sneaky approach to getting those melodies in, it keeps the songs from sounding too similar to each other, even if the formula is admittedly well-worn.

Link:
Myspace

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*