Newsfeed

Unity: Encouraged

The Unity - Rise

Last year the band The Unity become Newcomer Of The Year category by the two leading German metal magazines, Metal Hammer and Rock Hard. It was based on the self-titled debut album that really became a success. Now the German-Italian power metal act is after 1, 5 year back with a new album called Rise. I addition the two Gamma Ray members Michael Ehré (drums) and Henjo Richter (guitar) are members of The Unity now.

All these positive reactions encouraged The Unity in their decision to present a successor to their debut as quickly as possible. The new album surpass their debut in terms of homogeneity, diversity and compositional standards.  Rise features haunting uptempo numbers such as Last Betrayal and No Hero. The Unity refusing to compromise in terms of speed and toughness without sacrificing catchy melodies. The same applies to the contemporary Road To Nowhere with its progressive flair and the radio-compatible The Storm, which Ehré describes as hard rock with pop appeal. The Willow Tree is the first ballad in the history of The Unity, a novelty for this band which is getting ready to take off again.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5129 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*