Newsfeed

Erasy: Drinking created the ideas

Erasy – Under The Moonlight

Feira De Santana is the second largest city in the state of Bahia and has a number of industrial companies. In addition, there are many bands in the city, including Erasy. The band is a doom, stoner, sludge band. The idea for Erasy came out when the musicians were drinking a couple of years ago, talking about the biggest band on earth: Black Sabbath. They are longtime friends, and are involved in other musical projects, individually, but never did something on this line. They thought, hell, we can do it! And then the whole thing started. Since 2012 they are playing slow music.

Under The Moonlight is Brazil’s Erasy debut full-length on the international market. Presenting a couple of tracks, this is a release aimed for those who appreciate heavy and slow independent music. Recorded in a very spontaneous way, the songs began to appear during the rehearsals. Some kind of structure, or pattern, came to life as the band conducted these sessions. During this process, the lyrical concept was also brought to life, and the main idea was to explore the images of the magical atmosphere from the old days: forgotten now, but very inspiring for those who once tried to find the mysteries behind our meaningless lives.

Line-up: Leandro d’ Carvalho – Guitar, Joilson Santos – Bass, Gilmar Vurmun – Drums, Luciano Penelu – Vocals

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*