Newsfeed

Maraton: The quirks that makes you, you

Maraton – Prime

Maraton is a new talented Norwegian act with influences from A-ha, Leprous and Muse. Marathon is the result of four young men with a desire to create something that most Norwegian bands do not dare. Energetic and catchy, but also demanding in its uncompromising. Silky guitars are dazzlingly blurred over excellent fuzzbass. In addition are bubbling drums in harmony with sacred singing very exciting.

The Norwegian prog/alternative band Maraton is out with its new single and music video Prime. Prime is a thoughtful introspection of complex relationships we have with other people close to us. The band’s versatility to seamlessly flicker between pop, prog rock and metal in a single song! Rhythmic intro of the song is followed by catchy patterns which lead to the emotional and lyrical voice of the philosophical protagonist.

The band has commented: «When you grow up, you seem to alter your persona from groups of friends you hang out with. Who are you? What slang or word will you use that you don’t normally use? How will you react to other people interactions? The insecurities that come with finding yourself in this massive world are often confusing. Combine all your experiences and personalities. Get rid of the bad things, keep the good. Remember! It’s the quirks that makes you, you!».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*