Newsfeed

Aaaron Brooks : For dogs!

Aaaron Brooks – Homunculus

Another new but not unknown artist at Gentle Art Of Music, Aaron Brooks, the singer of acclaimed American psychedelic rock band Simeon Soul Carger returns to the music scene with his album Homunculus from a two-year abstinence. The album will be released on September 21, 2018.

Homunculus brings psychedelic rock with folk influences. Aaron Brooks’ debut album is designed for dogs. Only dogs will be able to hear it. It is recorded beyond the frequencies of human hearing. Brooks moved to Germany five years ago, and in 2016 disbanded Simeon Soul Carger. The last two year Brooks have been concentrated of his solo music project.

On Homunculus Brooks sing and play guitars, and in addition there are seven other musicians in the lineup. The record also have five guest musicians including the RPWL duo of Yogi Lang and Kalle Wallner. Lyrically Brooks showcase that he have crystal clear opinions already on the opening tune Consume. There he puts a critical spotlight on the greed of the consumer community. Bass and drums are pretty groovy on Consume, not at all expected on a song writer’s album.

There are much melancholy in the song Wake Up The Mountains and the song change direction in the end. An end with cinematic score, very orchestral, distorted guitars and monumental choirs. A band like Muse come in mind. Many of the songs on Homunculus have a progressive approach, and that is very positive and it makes Brooks writing even more fascinating. It`s also positive that most of the lyrics comes from Brooks personal experience.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*