Newsfeed

Gösta Berlings Saga: Rugged Scandinavian fjords

Gøsta Berlings Saga - Et Ex

Gösta Berlings Saga is the famous debut novel of Swedish author Selma Lagerlöf, which was published in 1891. In addition Gösta Berlings Saga is a very dynamic instrumental prog adventure from Vällingby in Sweden. They are not as famous as Selma Lagerlöf, but they should be! The reason is that they simply play fantastic good music!

So far the Swedes have released four albums, and  their newest, 5th studio album effort entitled Et Ex with a release date of October 12th, 2018. Gösta Berlings Saga have signed for InsideOutMusic, and they probably now will we be able to spread their music even further and reach new listeners. In addition the band will be allowed to focus even more on what they love – creating, recording and performing progressive music.

Et Ex shows a band that have developed their eclectic instrumental rock even further with more of everything the listener would love to hear I guess. More experimentalism, more contrast, and with more sonic variety than ever, tilting from melodic, starkly beautiful lines shimmering like an aurora borealis over the desolate arctic tundra, to powerful and aggressive riffs reminiscent of glacier calves crashing into rugged Scandinavian fjords.

Links:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*