Newsfeed

Slap Guru: Music as liberating device

Slap Guru - Diagrams Of Pagan Life

Madrid offer a nice, exotic and intriguing band called Slap Guru. The music is an amalgam of 70’s, psychedelic, hard blues, rock, doom, metal, stoner and more. That mix is pretty cool and fascinating and also the musicians handle their instrument with great skill. Slap Guru was created with the premise that music can become a liberating device. Recently the band released their sophomore album Diagrams Of Pagan Life.

Slap Guru started to play together in February 2015 as the result of a long process of musical collaborations between the various members of the band. A curious thing is that the germinal idea of forming a psychedelic hard rock/ blues band was born after having jammed in a Nepalese local in Kathmandu with other local musicians. After a lot of improvisations on the classic rock of the sixties, seeing directly the unleashed energy as a possible, positive bond between people from different parts of the world, they realized that this was what they had always searched for in their travels.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*