Newsfeed

Alwanzatar: Psychedelic journey

Alwanzatar - Fangarmer Gjennom Tid Og Rom

Krizla plays all instruments on the record Fangarmer Gjennom Tid Og Rom by the music project Alwanzatar. Alwanzatar is Krizla’s from Tusmørke one man musical project creating extraterrestrial world music, with flute, incantations, synthesizers and electronics. 
The album Fangarmer Gjennom Tid Og Rom his second, is a psychedelic journey into times that were and may be; realities and possibilities dreamed by the cosmic many armed nightmares that sleep in the voids beyond.

The new album was recorded during the long, cold, snow filled winter nights of 2017 and 2018 in Krizla home studio Holy Space!, Lindeberg in Oslo. He was working with a lot of old and some more recent material. Before recording he performed the songs for the album extensively at concerts during the summer of 2017. The recordings are an attempt to distillate new ideas and versions that resulted from these concerts, from raving under the midnight sun at Karlsøy in Troms to mellowing in the shadowy interiors of a former car show room in Stavanger.

The album title, Fangarmer Gjennom Tid Og Rom means tentacles through time and space. It is the sound of my mind reaching out into the past and the future. Also, there are the whispers of the many armed entities beyond the known, reaching in and touching me with the horrors and ecstasies of unreality.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*