Newsfeed

Ehfar: From drums to vocal

Ehfar - Everything Happens For A Reason

Oliver Hartmann known from At Vance, Avantasia, Iron Mask is a special guest on the video A Man Behind The Mask. Behind that video is the Italian alternative rock band Ehfar, and Behind The Mask is from the new release Everything Happens For A Reason. Titta Tani is the master behind Ehfar. He started playing drums only at the age of 23, influenced by Lars Ulrich, Nick Menza and Rat Skates. He started his career in a thrash metal band called Klessidra and, and after some years he began to shift from drums to vocals only although he still plays drums, and often as a guest/studio musician.

After years spending time and writing for bands as DGM, Astra, Arthur Falcone, Mistheria, Takyyoshi Ohmira, Architect Of Chaoz, Phoenix Rising, Badass and more, Tani has create his personal project Ehfar were he could be writing by himself a bunch of songs.  That songs hopefully bring the listeners in a journey into his deep thoughts. Tani decide to invite on board Emiliano Tessitore (Stage Of Reality) and his Mezzbarba amplifier and overload guitars. He recorded stunning solos and amazing rhythm on the album except for the acoustic moment made by Alex Lex Tricarico.

Bass recorded by Alberto Rigoni (solo artist, Marco Minnemann and others) and drums recorded by Denis Denzi Novello (solo artist). Devin Townsend, Muse, Queen are some of the main influences that you will find in the album.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6843 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*