Newsfeed

Civic Soma: Psychedelic spectacle

Civic Soma – Hybris

The psychedelic spectacle Civic Soma from Hamburg is energetic and dynamic. The band has recently released their new record Hybris. The record contains spherical and experimental effect thunderstorms meet rock of the groovy-filthy sort. The whole thing is flavored with drum & bass and progressive influences. Both instrumental and vocalist Marc Borchert’s powerful voice, this band with Arne Horstmann on bass, Marc Rinderspacher on drums, Simon Vincenz Schmitz at the keys and guitarist Martin Schulz is an experience. Between sassy and epic and between fiery and serene, Civic Soma is authentic music that is hard to describe with rock alone. The band is influenced by much different music as psychedelic rock, stoner rock, acid rock, space rock, electronic music, funk, world music, jazz and blues.

Civic Soma was founded 2011 in Hamburg when Martin Schulz and Arne Horstmann met the first time. Both of them were starting their instrumental studies in Hamburg. Schulz was willing to found a psychedelic rock band from the first day. He had a stroke of luck living outside of the city in a large house with some other musicians for low money. By coincidence a few days after he moved there Arne came along looking for a room. The only one which was left was the storeroom, but as he mentioned being a bassist he was quartered there without hesitation. They became friends quickly and jammed with different drummers and keyboarders.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4285 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*