Newsfeed

Kiss Kiss King Kong: «Allman Brothers on speed»

Kiss Kiss King Kong –  B/B

Kiss Kiss King Kong has a name that points to an action that is not exactly appealing. Now it’s the music that’s the most important and it’s often fresh and appealing. Kiss Kiss King Kong is a power trio based in Bergen, Norway. The band draws inspiration from the simple and explosive rock of The Who, the jam-based approach of Motorpsycho and the raw and catchy sounds of bands like Hellacopters , Dinosaur Jr. and Cato Salsa Experience.  Soon the band will release their sophomore record B/B.

Live the band has been described as «Allman Brothers on speed» – a result of the bands inherent compulsion to serve catchy dance rock and hyper-frenetic posing. Kiss Kiss King Kong is Einar Olsson, Morten Mjørlaug and Eirik Utne – all are known as facilitators in well-known Norwegian bands like Casiokids, Silja Sol, Real Ones , Good Time Charlie and Herr Nilsson.

An old Kiss Kiss King Kong song,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*