Newsfeed

Fuel For Nightmares: Based on the chorus riff

Fuel For Nightmares - Implexion

Swedish death metal band Fuel For Nightmares have published a lyric video for the single Perception Of Dismal, which is taken off from the band’s upcoming album, Implexion. According to guitarist Johnny Neymar Perception Of Dismal was written during a home studio session and was based on the chorus riff.

In addition Fuel For Nightmares are launching a new single, The Omega Thesis. Nymark commented about the track: The story behind The Omega Thesis is a short, passive-aggressive, scientific and nihilistic viewpoint of the birth and collapse of cosmos and mankind. The Omega Thesis, on the other side, was written part by part during three or four rehearsal sessions, Nymark said.

The album art for The Omega Thesis was designed by Federico Boss at Abstract Chaos Design, who commented, « It’s only what came to my mind while listening to the song non-stop in a loop». Fuel For Nightmares will release another single As the Flame Swallows in November. Simultaneously, the band is putting final touches on a debut album, Implexion.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*