Newsfeed

Syndone: Movie prog

Syndone – Mysoginia

Mysoginia is a new release from Syndone with the new Italian movie prog on the agenda. The band is led by Nik Comoglio and  was born in 1989, during a second progressive wave. Their five albums (Spleen/1990, Inca/1992, Melapesante/2010, La Bella è La Bestia/2012 and Odysséas/2014) have over crossed the codes and the borders of the prog with new tunes.

The sound, in some ways similar to Emerson Lake & Palmer, but is not simply a rereading of the English combo, since it gives life to the spirit though new forms characterized by a rock texture that opens toward classic music, and sometimes with the presence of an orchestra.  A very expressive and sometimes theatrical voice links the whole.

Syndone tries to renew and give life to the progressive rock on the Italian and European stages staying linked to its cultural origins.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*