Newsfeed

Chaos Over Cosmos: Power of music

Chaos Over Cosmos – The Unknown Voyage

I’m probably more concerned with band names than most people ?! I like some band name better than other I must admit. The name Chaos Over Cosmos I really enjoy! A good band name is of course not enough, the music must be good too to get a good experience. Chaos Over Cosmos offer a really interesting, well played and creative music indeed. , it’s a Polish-Spanish studio band, and they released their debut The Unknown Voyage some weeks ago.

An Interesting fact is that the musicians didn’t even met each other, but nevertheless they have created and recorded The Unknown Voyage. ? ? Chaos Over Cosmos define themselves like a mix of heavy and prog metal with ambient, cosmic moments . Like more progressive Iron Maiden with Rush, Keldian and Wintersun influences.

The lyrics are inspired mostly by cosmicsci-fi and Friedrich Nietzsche, and the lyrics from first song are A Hidden Path are quote from his book. The album contains five long song, and Armour Of The Stars (Xenogears)  is clos to 15 minutes. All songs are good, but Armour Of The Stars appears to be the best and it contains a lot of musical entertaining stuff. The line-up, Javier Calderon – Vocals, Lyrics, Rafal Bowman – Guitars, Synth, Programming

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6719 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*