Newsfeed

John Hackett & Nick Fletcher: Join forces

John Hackett & Nick Fletcher - Beyond The Stars

That musicians join forces to make music is something that’s happening all the time. A relatively new and exciting music project is made of John Hackett & Nick Fletcher. Together they soon releases their record Beynd The Star. The music there is an epic journey through time and place, from wistful reminiscing about happier times to a vision of a dystopian future. The songs take you on a rollercoaster ride showcasing Nick Fletcher’s incredible virtuosity on the guitar alongside John’s trademark flute.

Their writing partnership, first featured on the John Hackett Band album We Are Not Alone, goes from strength to strength and Beyond The Stars shows them to be a musical force to be reckoned with. The duo are joined by drummer Wayne Proctor (King King) and six string bassist Simon Hall. The quartet have made what is a stellar recording, and really try to make a highly original music, creating something unique in the progressive genre.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*