Newsfeed

El Tubo Elástico: A melting pot

El Tubo Elástico - Impala

Three years ago the band El Tubo Elástico released their self tittled debut, and now they are back with more interesting, well played and creative music on their sophomore album Impala. El Tubo Elástico is an instrumental rock band from Jerez de la Frontera (Cádiz, Spain). The band members had been playing together and with other bands for a time but are now focusing on El Tubo Elástico. Their influences are diverse, taking in progressive, symphonic, space rock, math rock and post rock as well as elements of funk, psychedelia, electronic and psy-ambient.

Truly a melting pot! The musical brew the band comes up with is very appealing, fresh and tasty. The merger of these various styles has been achieved through an open creative process in which each musician contributes to ideas during improvisations. The selection and evolution of these improvisations give birth to the songs. This organic process has allowed El Tubo Elástico: to develop a powerful and live progressive rock style, while still keeping their characteristic sound!

From the previous album,

Link:
Facebook

 

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*