Newsfeed

Legacy Pilots: Support World Vison

Legacy Pilots – Con Brio

The Hamburg-based musician Frank Us looks back on a long musical career. He played in a few local bands before turning music into his profession, successfully composing jingles for products and companies. His secret love is and has always been the progressive rock that had the biggest musical influence on him. Recently Legacy Pilots released their debut album Con Brio.

Frank US says, progressive rock always has moments of calmness, sometimes inside a big epic piece, sometimes on its own as a silent ballad. And our repertoire comes with Handle With Care, one of these soft songs that put you in a relaxed mood before the next adrenaline rush takes hold of you.

Frank Us and his friends have created a debut album that delivers an enormous bandwidth and that was clearly inspired by the golden era of progressive rock. Bands like ELP, Genesis, Marillion, UK, Yes, Rush, the early Queen or King Crimson were the influences that cemented Frank Us`s love for this genre. The compositions are often deep, providing the artists with the necessary freedom for their art. The incorporated time and tempo changes that create interesting polyrhythms, sound textures that build worlds in the listener’s mind and styles that vary from elegy to emotional outbursts. In addition much attention has also been paid to the sound quality.

Con Brio features many well-known names in the scene: Marco Minnemann (UK, Steven Wilson), Steve Morse (Deep Purple), Todd Sucherman (Styx), Steve Rothery, Mark Kelly (Marillion) and John Mitchell (Arena, Cinema), to name but a few. This project not only offers intense music with top-class artists, it also supports the children’s aid organization World Vison, which Frank US has been helping for so long.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6220 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*