Newsfeed

Grey Czar: Now a symbol of our times

Grey Czar – Boondoggle

Grey Czar is a four-piece band from Salzburg Austria founded in 2010.  The band has recently released their new effort Boondoggle which is filled with pretty hard and interesting prog. Grey Czar is a rocking beast of a band featuring guitars, bass, keys, drums and layered vocals from three voices. The band are known for their powerful live performances and they shared the stage with acts like, Bilderbuch, Blood Red Shoes, Band Of Skulls, Primordial, Spirit Caravan, Daishi, and many more.

Once upon a time the boondoggle was a sign of accomplishment, a small but meaningful ornamental piece of leather. Sadly it has lost its shimmer, today the boondoggle is used to describe unnecessary and wasteful ventures. Now more than ever it appears to be a symbol of our times.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*