Newsfeed

Blurred Turtle: Pomp keyboards

Blurred Turtle - Blurred Turtle

Those who think that composing and publishing serious and artistic music is easy must rethink! The self-titled album Blurred Turtle took two years of hard work to get released. Two years in creating and composing 13 instrumental tracks. Grand musical build-ups and majestic resolutions incorporating rich pomp keyboards with orchestral and choir sounds and electric guitar. Actually all tracks are under 4 minutes and composed by Tim Brown the man behind the Blurred Turtle project.

Tim Brown has been composing and recording solo material for about 20 years. Previously Brown performed in rock bands through the 80’s and early 90’s. All songs on the new album is recorded and produced by Brown himself, and in addition the album artwork and layout is also by Tim Brown. In 2012 Brown released his debut Pleasure Strike. On the new record Brown continues his exploration of keyboard and guitar composition creating music that veers from dramatic cinematic explorations to more pomp-inspired prog. As mentioned the songs are short but they contains much of what every prog head love.

Unusual cord structures, much nice keyboards, contrast between fast and slow, and harder moments with more soft moments. Often with much grandiosity, but it sounds very good and the songs are well crafted and interesting. In addition Brown sometimes supply the song collection with will to do some experimentation the fits very good. Blurred Turtle is a keyboards driven records with much melodious music.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4914 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*