Newsfeed

Fractal Cypher: More good music from Montreal

Fractal Cypher - Prelude To An Impending Outcome

Montreal produce much music, and a relatively new band is Fractal Cypher founded on August 2014. The band draws its inspiration through a vast repertoire with the aim to make a varied and original progressive music, combining a core of power metal and death metal with a touch of classic and modern rock. With its outstanding live performances delivered by powerful guitars and keys, strong vocals and a solid rhythm section, Fractal Cypher is slowly gaining recognition among the Montreal metal scene.

Fractal Cypher have just released their first album The Human Paradox after 2 years of work. The band is Simon Lavoie (Vocals), Ludovick Daoust (Piano, keys), Steven Cope (Drums), Tommy Fradette (bass) and Vincent Bruneau (guitars). They received recognition on the Montreal metal scene with their. The complexity of their songs makes them a progressive metal band in the Dream Theater, Haken and Symphny-X style.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*