Newsfeed

Paatos is burning again for sure!

From Paatos camp comes this gratifying message: «Well, after having such a great time together reunited-we’ve now decided to keep it up. We will start demoing new songs shortly, to make a new album. Also : if any of You out there have any ideas for us where to come and play live-please feel free to let us know!».

On a cold clear February evening in Falkoping 1993 the two Stockholm based groups Landberk and Agg plays together for the first time at a local rock club. Eventually, it develops friendship between the musicians, and not least a common musical understanding. Some years later the band Paatos is born.

Paatos is a Swedish rock group based in Stockholm. The band shows influences from a wide variety of styles and genres. Some call it post rock, others progressive, and Goth is sometimes referred to. Paatos has described their own music as cinematic rock, despite their reluctance to categorize or pigeon-hole their musical expression.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*