Newsfeed

Flor De Loto: With South American ethnic flavors

Flor De Loto - Eclipse

Lima was founded by Francisco Pizarro 18. January 1535. 463 years later the band Flor De Loto from the mentioned city was founded. Flor De Loto is translated to English Lotus Flower. Lotus Flower or more exactly Flor De Loto is now close to release their eight album Eclipse due to November 17, 2018. Eclipse was produced and mixed by Roy Z (Bruce Dickinson, Halford, Judas Priest, Driver, Sebastian Bach, Helloween, Sepultura, Angra, W.A.S.P, etc). This was in my opinion a smart move because the music of Flor De Loto this time was added nuances and elements that the band never before had come up with!

https://www.youtube.com/watch?v=Ef2XvdVVy-w

Flor De Loto’s prog style is based on a solid confluence of various sources, jazz, hard rock, psych-rock, Andean folk, chamber. The final result is somewhat similar to classic Jethro Tull in places, but all in all, the typical South American ethnic flavors are heavily featured in a unique way. Flor De Loto is currently the most prominent prog rock group in Peru, in only a few months’ time they turned from promise-status to major act while growing a cult following in Lima. This instrumental quartet was founded by guitarist Alonso Herrera and bassist Alejandro Jarrín with a guitar/bass/keyboard/drums format, back in 1998.

A special version from the Jethro Tull classic song Locomotive Breath featuring Roy Z on the killer guitar solo. Taken from the upcoming album Eclipse. Enjoy,

https://www.youtube.com/watch?v=ZDw6RU19OAI

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*