Newsfeed

Secret Chord: Wraith Of Oblivion

Secret Chord - ?

The promising symphonic/alternative metal band from Coimbra have just released an official music video for a new original song, entitled Wraith Of Oblivion, that will be included on their first full-length record. The debut album name is not yet ready. With a pretty powerful sound and a strong melodic support, Secret Chord continues with their symphonic metal path in Wraith Of Oblivion, adding some electronic elements, but always with demolishing and pulsing guitars leading the song’s progression. Raquel Subtil’s voice is once again the main attraction, having reached a whole new level of execution and interpretation, easily demonstrated by the vocal work performed during the recordings,  joined by lead guitarist Carlos Pereira and his contrasting and aggressive contribution.

Secret Chord is a Portuguese symphonic metal band, from Coimbra, that was formed in 2015 by Raquel Subtil on main vocals, Jorge Oliveira on guitars and back vocals, Bruno EkID Marques on bass guitar and back vocals and Afonso Martins on drums. In 2016, João Conceição (Stigma Sphere) took the role of lead guitarist, right when the recordings for their debut EP Dimensions Of A Dream started. This record was released in April 15th 2017, exactly one year after their first live appearance.During the spring of 2017, Secret Chord suffers a line-up change with Jorge’s exit. Carlos Pereira (Mortem Tales, Dark Oath) took his place as rhythm guitarist and back vocalist.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*