Newsfeed

Værket: Urban to hinterland sounds

Værket – Young Again

Six pretty young Danish musicians and you have a relatively new and very promising eclectic prog act called Værket. The band was founded in 2014 and their debut Jealousy Hits came two years later. Some weeks ago the Copenhagen band released their sophomore album Young Again.

The band Værket is an accomplished sextet of musicians. Værket er Danish for work or the piece, it is the perfect moniker for a band that engages in a highly diverse set of styles in their compositions. The six players bring a broad range of weapons to the fray.

This many performers on one stage can surely lend itself to cacophony, but these gentlemen bring a very tight product to the table. With a core styling reminiscent of the earliest days of progressive rock, the bands incorporation of wind instruments into the mix brings a seeming collision of urban to hinterland sounds together.

Line-up,

Michael Thode Schultz / Bass, backing vocal
Adam Kjær Nielsen / Drums, percussion, lead vocal
Andreas Bunin Trap-Jensen / Flute, backing vocal
Anders M. Jørgensen / Guitar, alto saxophone, backing vocal
Peter Linnemann Tange / Organ, synthesizer, keyboards, backing vocal
Jakob Emil Lamdahl Pedersen / Lead vocals, trumpet

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*