Newsfeed

Papercut: Steven Wilson influence

Papercut – Insentient

Papercut is the brainchild for Jaaziel Morales, and an In-home studio project with a lot of ideas in store. The music is constantly evolving and the debut album Insertient have finally been released. The album have deep and meaningful compositions about a woman who lost it all. The first conceptual story album from Papercut exploring the meaning of purpose in life and what it means to have it even with a broken spirit.

Jaaziel Morales quotes,

«At last the day has finally arrived as one of the most significant moments in my musical work that began little more than a year ago with the strong idea of making something a little different and influenced from the music I’ve listened to since I was a kid. Now you will finally be able to hear this 43 minute long album».

«Being greatly influenced by the great Steven Wilson ‘s idea that music must be listened to as being equivalent of watching a movie, this album has a conceptual story arc based on the story of Jessie Williams from the Human/Ordinary podcast, where each song serves as a scene that forms a part of the whole story. And being honest with you guys, this probably means that you may have to listen to it more than once».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*