Newsfeed

Zealotry: Broad palette of death metal explorers

Zealotry - At The Nexus Of All Stillborn Worlds

At The Nexus Of All Stillborn Worlds is a release with death metal from Boston and with the band Zealotry. Two years after their last full-length, Zealotry are back with their newest offering and first with Unspeakable Axe Records. This is progressive death metal at its most uncompromising, dense with intricate riffs, elaborate bass lines, mind-melting lead guitar work and more.

Clean choral vocals add a Timeghoul-ish aspect to certain songs, in other places, bewildering effects occasionally will warp a track into an aural acid trip. Elaborate structures occasionally peel back to reveal a Chasm-inspired melodic development. Zealotry featuring a member of Chthe’ilist and influenced by a broad palette of death metal explorers including At the Gates, Obliveon, Brutality, and Atheist, At The Nexus Of Stillborn Worlds is a dizzying new peak in Zealotry’s 13-year history.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4077 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*