Newsfeed

Pet Shark: With Mike Keneally on board.

Pet Shark – Carnivore Cruises

Having a shark as a pet is a rather scary activity, I assume. The band who calls themselves Pet Shark, have released their second album Carnivore Cruise. The group from Orange County, California plays instrumental progressive rock, instrumental, and consists of co-founder Keith Moreland on guitar, and Ted Morton on drums, percussion, keyboards and other various sound effects.

In July 2017, the band had an opportunity to meet and play with musical genius Mike Keneally (Frank Zappa, Steve Vai, Joe Satriani). Mike Keneally took a real liking to the music and was asked to join the band as co-producer for the upcoming second album entitled Carnivore Cruise. Keneally ended up playing guitars and adding to the keyboards that Ted Morton had already laid down. The fact that Kenally chose to support Pet Shark tells about an exciting and very good music.

Bass Guitarist Matt Bissonette recorded on the first and second album, but because of his busy recording and touring schedule (with Elton John), he is not able to join the band for the live shows. So tpet shark been joined by bass guitarist Russ Reshaw who has been on the road with the band Two Or More for the last ten years, playing over 120 dates per year. Russ Reshaw has also performed with Bobby Kimball, former lead singer of the band Toto. Russ Reshaw is actually an amazing bass player.

They are all seasoned professionals both in the studio and at live performances. Collectively, the band members have played with such musicians as Crystal Lewis, Dennis Agajanian, Darryl Mansfield, John and Anne Barbour, Steve Camp, Terry Clark, Two or More, Bryan Duncan, Bobby Kimball, and countless others.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*