Newsfeed

Ivan: Unique!

Ivan - Memory

There are not many bands capable of making unique music, and make it sound really good. Ivan a Melbourne-based duo of musicians who play a unique blend of doom metal that draws influence from sludge, funeral doom, drone and numerous genres. Ivan is Brod Wellington and Joseph Pap, and recently they released the album Memory.

Memory consists of two long songs Visions 22:14 and Time Is Lost 25:52. This is the third full-length album of the Australian band Ivan and the first one are filled to the brim with heavy guitar riffs and the sounds of a dreary piano framed by a solo violin, which makes Ivan’s music so special and unique. This is a sound of a funeral orchestra playing on the edge of a dug grave, where the withered autumn leaves fall.

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*