Newsfeed

Homicide Hagridden: Moda & Moda

Homicide Hagridden - Effect Lucifero

Torino is the hometown for The Old Lady, Juventus founded in 1897. 97 years later the band Homicide Hagridden was founded. Homicide Hagridden is thrash with no compromise!!! The band was founded by drummer Stefano Moda and vocalist and guitarist Massimo Moda, and two other musicians. Moda & Moda is still active in Homicide Hagridder and play on the new record Effect Lucifero with release date: November 23rd, 2018.

The band records the first demo-tape Sequence of Death at Metchless Studio Initially, the band had the name Death Slaughter but Stefano Moda decides to change it to Homicide Hagridden. The demo received many compliments from the Italian press and along with some bands in the local metal scene Homicide Hagridden performs for the first time in front of an audience which enhanced their performance.

Behind The Lines was the second demo recorded in 1996 and after a few gigs the band is thrown headlong into the creation of Where Angels Work in 1998 recorded at Nadir Studio by Tommy Talamanca. The band for the first time performs with bands such as Braindamage, Detestor, Insidia. The band releases a few promo-tape and some demos dedicated to label’s deal. In 2002 the band record their first full-length album Dead Black Sun and signed a contract with.

With astonishment and disbelief the album see the light only in 2005 and in the meantime the label vanishes. Some songs on the album appear in some compilations. The band releases Mechanism Dead published for the digital platforms in 2008 exploring a different sounds with the addition of 7-string guitars. The band record at Orion studio recordings the second full-length. With the simple title of Us the album comes out the October 8, 2012 all over the world for records the album sees the band get positive attention from the press and media in general. Rock Hard Italy goes to defines Us as a most violent thrash album since the days of the legendary Slayer release Reign In Blood!

The band plays in the same year with Samael, Vader, Keep of Kalessin, Cephalic Carnage, Napalm Death, Melechesh. On the same day of release of the album the band start with a new bassist Valerio Possetto on a tour in Ukraine. Returning from the tour, the band start to look at new guitarist to complete the lineup and they found the new guy Fabio Insalaco. Possetto and Insalaco both quickly became important to the sound of Homicide Hagridden as the both are highly skilled musicians and fits perfect for thrash.

Effect Lucifero is the bands third record, and was originally released two years ago. But finally the album gets a deserved and proper distribution and promotion.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*